bent u een liefhebber
van het klassieke lied?

Het lied raakt onze ziel en diepste emoties, zowel in het luisteren als zingen. Zo draagt het op een bescheiden, maar waardevolle wijze bij aan een betere wereld. 

Vindt u het belangrijk de liedkunst levend te houden en door te geven aan volgende generaties?
Wilt u het participatie- en educatieprogramma van het festival steunen om jongeren te bereiken en te raken? Wilt u nu en in de toekomst genieten van het Internationaal Lied Festival Zeist met vermaarde zangers en begeleiders?

word dan vriend of mecenas van het Internationaal Lied Festival Zeist!

U bent al Vriend voor € 35,- per jaar! Twee personen op één adres betalen € 60,-. Hogere donaties zijn uiteraard meer dan welkom, net als periodieke schenkingen voor meerdere jaren. Dat kan al vanaf € 60 per jaar voor vijf jaar. Wanneer u zich voor diezelfde periode aan het festival verbindt door minimaal € 500 per jaar te schenken, rekenen wij u tot onze mecenassen. Uw donaties komen dan ten goede aan het Fonds Masterclass dat alle initiatieven op het gebied van talentontwikkeling van het Internationaal Lied Festival Zeist ondersteunt.

vrienden hebben bij ons een streepje voor:

  • Zo krijgt u 10% korting op alle recitals, masterclasses, dagkaarten en het passe-partout.
  • Geniet u van extra’s zoals het gratis meenemen van een introducee naar specifieke recitals of het volgen van voor overige bezoekers niet toegankelijke lezingen.
  • Mecenassen ontvangen daarbij ook nog eens een uitnodiging voor het openingsrecital én een passe-partout voor de masterclass inclusief het presentatierecital.

hoe word ik vriend?

Om Vriend te worden vult u het aanmeldformulier in en stuurt dat ondertekend retour. Daarmee verleent u ons tegelijkertijd tot wederopzegging een machtiging om uw bijdrage via een automatische incasso te voldoen. U kunt het formulier terugsturen per e-mail of per post t.a.v.:
Ton Tekstra

Van Lijndenlaan 14, 1412EK Naarden

vrienden@ilfz.nl

U kunt ook bij het bestellen van kaarten aangeven dat u Vriend wilt worden. U kunt dan direct kaarten met korting bestellen en uw vriendenbijdrage voldoen.

Overweegt u een periodieke schenking te gaan doen? Het Internationaal Lied Festival Zeist heeft een culturele ANBI-status, waardoor schenken fiscaal aantrekkelijk is. Wilt u daarover meer informatie, stuur dan een mail aan vrienden@ilfz.nl of bel met Ton Tekstra op 06 3054 7840. Wij vertellen u graag meer.

draag bij aan de top van morgen: word Mecenas!

Talentontwikkeling is een belangrijke pijler onder het Internationaal Lied Festival Zeist. Voor de carrières van jonge zangers en pianisten is het van doorslaggevend belang om na hun studie in ontwikkeling te blijven. De masterclass voorziet in die mogelijkheid. Jonge, (pre)professionele liedduo’s krijgen tijdens de masterclass de kans om te leren van de groten in het vak. De afgelopen jaren waren dat onder meer Robert Holl, Elly Ameling, Ann Murray, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Julius Drake. Om de masterclass betaalbaar te houden voor jonge professionals en de kwaliteit ervan te borgen zijn extra middelen nodig. Daarvoor is het Fonds Masterclass opgericht.

masterclass

De masterclass is een wezenlijk onderdeel van het festival, die tot doel heeft jonge, veelbelovende musici te steunen in de ontwikkeling van hun uitvoeringspraktijk. Tijdens deze intensieve, meerdaagse interpretatiecursus worden liedduo’s als onlosmakelijke eenheid benaderd. Er is aandacht voor techniek, tekstinterpretatie, de waarde die de muziek toevoegt aan de tekst en podiumpresentatie. Daarmee biedt het Internationaal Lied Festival Zeist een unieke werkwijze en invalshoek. Deelnemers moeten al een hoog niveau hebben voordat zij, na een zorgvuldige selectieprocedure, worden toegelaten.

Het Young Artist Platform is de volgende stap in het ondersteunen van de loopbaan van jonge zangers en pianisten die zich willen toeleggen op de vertolking van het lied. Duo’s die het in zich hebben om door te stoten naar de top krijgen de kans om zich aan een vakjury en het publiek te presenteren en dingen mee naar twee engagementsprijzen.

fonds masterclass

Het Fonds Masterclass is opgericht om de hoge kwaliteit van de masterclass voor de toekomst te kunnen waarborgen en het Young Artist Platform mogelijk te maken. Daarnaast biedt het fonds waar nodig jonge professionals, die nog aan het begin van hun carrière staan, financiële ondersteuning zodat de masterclass voor hen betaalbaar is.

word mecenas

Als mecenas gaat u voor een aaneengesloten periode van vijf jaar de verplichting aan jaarlijks een schenking te doen van minimaal € 500,-. Zowel particulieren als bedrijven kunnen mecenas worden. Periodieke giften zijn fiscaal aantrekkelijk, omdat ze onbeperkt in mindering kunnen worden gebracht op de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Uw schenking wordt vastgelegd in een Overeenkomst Periodieke Schenking.

geven is ook ontvangen

Met uw donatie aan het Fonds Masterclass steunt u talentvolle, jonge musici bij het verwezenlijken van hun dromen. Als dank voor uw mecenaat en uw binding met het festival nodigen wij u en uw partner uit het openingsrecital, alle openbare sessies van de masterclass en het presentatierecital bij te wonen.

Daarnaast krijgt u als vriend of mecenas 10% korting op de toegangsprijs van alle recitals, dagkaarten of een passe-partout voor het hele festival.

culturele ANBI

De stichting Internationaal Lied Festival Zeist is een culturele ANBI. Dat betekent dat de Geefwet van toepassing is en zowel particulieren als bedrijven ruimere fiscale mogelijkheden hebben om giften af te trekken.

Een voorbeeld

Bij een donatie aan een culturele ANBI van € 1000,- mag u in de aangifte inkomstenbelasting aangeven dat u € 1.250,- gedoneerd heeft. Over deze € 1.250,- ontvangt u dan – afhankelijk van uw inkomen – belasting terug (in 2023 maximaal 37%). Over de schenking van € 1.000,- kunt u dus tot € 462,50 terugkrijgen van de fiscus, netto betaalt u daardoor slechts € 537,50.

wordt u mecenas?

Wilt u meer informatie ontvangen over een periodieke gift of mecenas worden? Download hier de folder over het Fonds Masterclass of stuur ons een mail en wij nemen dan contact met u op voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ton Tekstra op 06 305 47 840.

over vrienden

De stichting Internationaal Lied Festival Zeist werd opgericht in 2015 en organiseerde in 2016 voor het eerst een festival. Het heeft zich sindsdien ontpopt tot een uniek platform voor het kunstlied in Nederland, dat genieten van klassieke liederen en het doorgeven van kennis en kunde tot zijn speerpunten heeft gemaakt. Het groeide uit tot een toonaangevend, breed toegankelijk evenement dat een groot publiek trekt en een podium biedt aan topmusici uit binnen- en buitenland en aan veelbelovend, jong talent en is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap.
 

Door het organiseren van de masterclass en door samenwerkingsverbanden met scholen en een groot aanbod aan workshops en cursussen voor amateurmusici, stimuleert het festival talentontwikkeling in brede zin. Zang, de oervorm van muziek, krijgt daardoor het podium dat zij verdient.

Om dat te kunnen blijven realiseren zijn een gezond financieel draagvlak en continuïteit van financiering nodig. Vrienden zijn daarbij van groot belang, want hun donaties komen direct ten goede aan het festival: ze helpen de kosten te dragen, nieuwe activiteiten te financieren en vormen een buffer voor het financieringsrisico dat het festival loopt.

 

culturele ANBI

Het Internationaal Lied Festival Zeist heeft de status van culturele ANBI:

  • Een ANBI betaalt geen erf- of schenkbelasting bij ontvangen erfenissen en schenkingen;
  • Donateurs kunnen giften aan de ANBI aftrekken van inkomstenbelasting (particulieren) en vennootschapsbelasting (bedrijven).


U mag uw volledige periodieke schenking als aftrekpost opgeven bij uw belastingaangifte. De eerste € 5.000 per jaar zelfs voor 125% (€ 6.250). De schenking wordt ten hoogste in de tweede schijf van het belastingtarief verrekend. In 2023 is dat maximaal 37% van het opgevoerde bedrag.

ANBI informatie

RSIN nummer: 8552 67 318
IBAN Vriendenbijdragen: NL 59 RABO 0309 8151 50
IBAN Fonds Masterclass: NL 68 RABO 0335 2380 09

 

Wilt u meer informatie?

Wij komen graag met u in contact. Stuur een mail aan vrienden@ilfz.nl of bel met Ton Tekstra op 06 3054 7840. Wij staan u graag te woord.