Robert Holl

Robert Holl

Bas

Artistiek leider

Docent Mastercourse

Na zijn middelbare schooltijd studeerde Robert Holl zang aan het Rotterdams conservatorium bij Jan Veth en David Hollestelle, om daarna uit te groeien tot een van de meest succesvolle liedzangers van onze tijd. Hij wordt geroemd om de expressiviteit van zijn interpretaties en de intimiteit die hij bij zijn toehoorders weet op te roepen. Recent werd over zijn optreden geschreven dat in zijn stem hoop, gelatenheid, moed en zelfs verlossing te horen waren.

Sinds 1998 is Robert Holl professor voor lied en oratorium aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen.

Bezoek de website van Robert Holl (de)

Robert Holl zingt Winterreise.

Elly Ameling

Elly Ameling

Docent Mastercourse

Elly Ameling studeerde zang bij onder andere Jo Bollenkamp en Jacoba Dresden-Dhont. Na haar debuut in 1953 trad zij over de hele wereld op. Op jonge leeftijd won zij het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch. Vermaard werd zij met haar interpretaties van met name Frans- en Duitstalige liederen. Al gold haar vertolking van de sopraanpartij in Mahlers vierde symfonie jarenlang als standaard.
In januari 1996 nam Elly Ameling afscheid van het concertpodium. Zij is tot op de dag van vandaag betrokken bij masterclasses aan jonge zangers, meestal gewijd aan het Duitse of Franse lied.

Elly Ameling zingt Der Hirt auf dem Felsen

Deen Larsen

Deen Larson

Gastdocent Mastercourse

De in Richfield, Utah (USA) geboren Deen Larsen, woont en werkt sinds begin jaren 70 in Oostenrijk. Hij studeerde literatuur en filosofie aan diverse universiteiten in de Verenigde Staten en in Wenen. Zijn wetenschappelijke interesse omvat onder andere de Duitse poëzie vanaf de tijd van Goethe.
Deen Larsen gaf les in de poëzie van het lied en is momenteel adjunct professor in de muziek aan de Universiteit van Alberta in Canada.
Als oprichter en directeur van het Franz-Schubert-Institut in Baden bei Wien zet hij zich onverminderd in voor het Duitse Lied.

Lenneke Ruiten

Lenneke Ruiten

Sopraan

Lenneke Ruiten begon haar studie aan het conservatorium als fluitiste, maar richtte zich na haar eindexamen uitsluitend op zingen. Ze rondde haar zangstudie met onderscheiding af aan het conservatorium in Den Haag, waar zij les had van Meinard Kraak. Zij specialiseerde zich verder aan de operaopleiding van de Musikhochschule in München en volgde masterclasses bij o.a. Robert Holl, Elly Ameling en Rudolf Jansen.

Haar doorbraak op het operapodium beleefde zij in 2013. Onlangs werd zij in recensies geprezen om haar interpretatie, die werd gekarakteriseerd als intelligent en diep menselijk. Haar stem werd omschreven als vocaal fris. Naast opera, kan ook het lied op haar warme belangstelling rekenen.

Bezoek de website van Lenneke Ruiten
Lenneke Ruiten zingt Chio mi scordi di te

 

Thom Janssen

Thom Jansen

Pianist

Pianist Thom Janssen studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium, waar hij les had van Jaap Spaanderman, Jan Wijn en Herman Uhlhorn. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding bij onder meer Rudolf Jansen en nam deel aan masterclasses, waar hij later ook als begeleider actief zou zijn.

Als solist is Thom Janssen te horen in samenwerking met diverse orkesten en ensembles. Hij is als muzikaal leider betrokken geweest bij opera SKON en heeft enkele succesvolle educatieve producties op zijn naam staan. Thom Janssen werkt momenteel samen met Lenneke Ruiten en is docent piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bezoek de website van Thom Janssen
Thom Janssen speelt Enkele Volzinnen

Arjan Woudenberg

Arjan Woudenberg

Klarinet

Arjan Woudenberg studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Hij rondde in 2003 zijn studie met onderscheiding af bij George Pieterson.

Als solo-klarinettist is Arjan Woudenberg verbonden aan de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Naast zijn werkzaamheden voor deze orkesten speelt hij kamermuziek en was hij gastprogrammeur bij de Stichting Raadhuis Concerten Hilversum.

Arjan Woudenberg speelt Calliope Tsoupaki’s Triptychon – Part II

Caroline-Jestaedt

Caroline Jestaedt

Sopraan

Sopraan Caroline Jestaedt studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar ze afstudeerde in 2012. Ze zette haar studie voort aan de Hochschüle für Musik, Hanns Eisler College of Music in Berlijn, waar zij les in operazang kreeg van Janet Williams en Michail Lanskoi. Als student nam ze al deel aan operaproducties in Brussel.

Sinds 2014 specialiseert Caroline Jestaedt zich bij Claudia Visca en Robert Holl aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Zij is regelmatig op het podium te beluisteren.

Caroline Jestaedt zingt Cendrillion

Wouter van Belle

Wouter van Belle

Organist

Wouter van Belle studeerde orgel en piano aan het toenmalig Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek in Utrecht. In 1985 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Utrechtse Sint Catharinakerk.

Wouter van Belle treedt op als concertorganist. Zijn repertoire bestaat uit voornamelijk 20e-eeuwse Franse en vooral Nederlandse muziek. Hij is begeleider van onder meer het Kathedrale Koor Utrecht, het Toonkunstkoor Utrecht en het Residentie Bachkoor in Den Haag.  Als piano- en orgeldocent is hij werkzaam in zijn privépraktijk in Utrecht. De laatste jaren is Wouter van Belle actief als componist van koor- en orgelmuziek.

Bezoek de website van Wouter van Belle

Wouter van Belle speelt Processional

Matthias Lademann

Matthias Lademann

Pianist

Stephan Matthias Lademann studeerde piano aan de Hochschule für Musik Carl Maria von Webern in Dresden, waar hij zich specialiseerde in begeleiding. Hij werkte samen met gerenommeerde artiesten en was te gast op vermaarde festivals als de Salzburger Festspiele. Met zijn optredens won hij de harten van zowel pers als publiek.

In 2006 won Matthias Lademann de International Record Prize Toblach. In volgende opnames legt hij steeds meer de nadruk op de combinatie van tekst en muziek.

Matthias Lademann doceert aan de Universität für Darstellende Kunst in Wenen en de Hochschule für Musik in Neurenberg.

Bezoek de website van Matthias Lademann

Matthias Lademann speelt Aufenthalt

Henk Neven

Henk Neven

Bariton

Henk Neven is een van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie. Hij ontving in 2009 een Borletti-Buitoni Fellowship en nam deel aan het prestigieuze BBC Radio 3 New Generation Artists Scheme. Hij ontving in 2011 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt. Hij staat onder contract bij het platenlabel Onyx. Zijn opnames met deze maatschappij krijgen lovende kritieken.

Henk Neven werkt met diverse orkesten en ensembles, en is actief op zowel nationale als internationale operapodia in diverse rollen.

Bezoek de website van Henk Neven

Henk Neven zingt Der Schiffer

Hans Eijsackers

Hans Eijsackers

Pianist

In 1992 studeerde Hans Eijsackers met onderscheiding af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij studeerde bij onder meer Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. Hij vervolgde zijn studie aan de European Mozart Academy in Krakòw.

Sinds 2013 is Hans Eijsackers werkzaam als professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Tevens is hij docent kamermuziek en duoklas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds een gezamenlijke tour in 2001 in de serie Rising Stars, vormt Hans Eijsackers een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenwijer. Hij treedt veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.

 

Bezoek de website van Hans Eijsackers

Hans Eijsackers speelt Die Männer sind méchant!

James Gilchrist

James Gilchrist

Tenor

James Gilchrist begon zijn carrière als arts, om in 1996 fulltime musicus te worden. Inmiddels erkend als ‘de mooiste Evangelist van zijn generatie’ treedt hij op in belangrijke concertzalen over de hele wereld. Zijn repertoire omvat werken uit vele eeuwen.

Als echt liedzanger geniet James Gilchrist nergens meer van dan van het samenstellen van boeiende en uitdagende recitalprogramma’s. Zijn indrukwekkende discografie omvat liederencycli van onder andere Beethoven en Schubert.

In zijn eigen woorden omvat zingen een uniek samengaan van woorden en muziek, die hem buitengemeen raakt en er voor zorgt dat zingen de kern van zijn muzikale identiteit vormt.

 

Bezoek de website van James Gilchrist

James Gilchrist zingt Schwanengesang

Sholto Kynoch

Sholto Kynoch

Pianist

Sholto Kynoch is een veel gevraagd pianist, gespecialiseerd in kamermuziek en liedbegeleiding. Hij studeerde orgel aan het Worcester College in Oxford. Gevolgd door een studie pianobegeleiding aan de Royal Academy of Music en de Guildhall School of Music and Drama, beide in Londen. Hij had les van onder andere Graham Johnson. Van de Royal Academy ontving hij de titel Associate, die verleend wordt aan studenten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het muzikale vak.

Samen met violist Jonathan Stone en cellist Christian Elliott vormt hij het Phoenix Piano Trio. Hij is tevens oprichter en artistiek leider van het Oxford Lieder Festival.

 

Bezoek de website van Sholto Kynoch

Sholto Kynoch speelt Auf der Brücke

Karola Pavone

Karola Pavone

Sopraan

Sopraan Karola Pavone heeft naam gemaakt als liedzangeres, maar ook op het operapodium is haar veelzijdigheid zichtbaar. Zij studeerde zang aan de Musikhochschule in Keulen en aan de universiteit van Göteborg, Zweden. Zij behaalde haar diploma in 2010 met de hoogste cijfers en rondde haar concertexamen met onderscheiding af in 2012.

Karola Pavone heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept en treedt op als opera- concertzangeres. Als liedzangeres treedt zij de laatste jaren veelal op met pianisten Ainoa Padrón Ortiz en Boris Radulovic. Zij ontving beurzen van onder meer het Richard-Wagner-Verband in Keulen. Momenteel wordt zij gecoacht door Hartmut Singer.

 

Bezoek de website van Karola Pavone (de)

Karola Pavone zingt Fischerweise

Boris Radulovic

Boris Radulovic

Pianist

Boris Radulovic studeerde piano aan de Josip Slavenski Music School, waar hij les kreeg van Olga en Aleksandar Bauer. Hij studeerde als beste van zijn jaar af en ontving bij zijn afstuderen de eerste prijs van de Ivan Petkovic Foundation. Daarnaast ontving hij de Belgrado Angel prijs en de eervolle titel Student van zijn Generatie.

Eind 2004 zette Boris Radulovic zijn studie voort aan de muziekacademie van Keulen waar hij in 2009 afstudeerde. Zijn daaropvolgende studie tot concertpianist bij Pierre-Laurent Aimard rondde hij met onderscheiding af.

Boris Radulovic won prijzen op diverse pianocompetities en vormt een liedduo met sopraan Karola Pavone.

 

Bezoek de website van Boris Radulovic (en)

Boris Radulovic speelt Impromptu Op.90 No.3

Francois-Marie Lhuissier

Francois-Marie Lhuissier

Cello

François-Marie Lhuissier wordt geroemd om zijn gevoeligheid en technische precisie. Na zijn studie aan het Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse in Lyon, waar hij les kreeg van Anne Gastinel, vervolgde hij zijn studie aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Maria Kliegel. Zijn master voltooide hij in 2016 met onderscheiding. Beroemde cellisten waaronder Jérôme Pernoo en Enrico Bronzi begeleiden zijn verdere ontwikkeling als musicus.

Naast zijn optredens met ensembles en orkesten, geeft François-Marie Lhuissier les aan de Rheinische Musikschule in Keulen en bereidt hij regelmatig jonge studenten voor op concoursen.

 

François-Marie Lhuissier speelt Beethovens cello sonate, op.102 no 1

Eduard Bayer

Eduard Bayer

violist

Eduard Bayer trad op zijn twaalfde al op als solist met het Bohuslav Martinů Philharmonic Orchestra. In 2000 werd hij aangenomen aan het Praags conservatorium en studeerde van 2005 tot 2007 aan het Parijse conservatorium bij Regis Pasquir. Sinds 2009 heeft hij les aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen van Michael Vaiman.

Eduard Bayer heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept. Hij ontving een studiebeurs van de Fondation Groupe Banque Populaire en de Mecenat Musical Societe Generale.

Naast zijn orkestwerk is hij een veel gevraagd kamermusicus, onder andere als lid van het gerenommeerde Schnitzler kwartet.

 

Eduard Bayer speelt Bachs Fuga g moll

Angelo Pollak Tenor

Angelo Pollak

Tenor

Tenor Angelo Pollak begon zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd met de instrumenten cello en piano in het programma voor hoogbegaafden van de Wiener Musikuniversität. Hij kreeg les van Wolfgang Herzer, Heinrich Schiff en Alma Sauer. Sinds 2011 studeert hij zang bij Margit Klaushofer en volgt sinds 2014 ook de masterstudie Liedklasse van Charles Spencer.

Op zijn staat van dienst staan optredens aan de Wiener Staatsoper en de Salzburger Festspiele. In 2014 won hij samen met zijn zus de eerste prijs van het Festival Vocallis. Later datzelfde jaar wonnen zij tevens de derde prijs bij het Internationale LiedDuo Concours in Enschede.

 

Angelo Pollak zingt Der blinde Knabe

Fiona Pollak

Fiona Pollak

Pianist

Al op vijfjarige leeftijd begon Fiona Pollak met pianolessen. Vanaf 1997 volgde zij daarnaast orgellessen bij Rudolf Scholz aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Ze studeerde piano aan het conservatorium en kamermuziek aan de universiteit, beide in Wenen. In 2010 voegde zij daaraan een studie liedbegeleiding bij David Lutz toe. Tot slot studeerde zij liedbegeleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Fiona Pollak heeft talrijke prijzen in de wacht gesleept, waaronder een onderscheiding van de eerste internationale wedstrijd voor orgel en zang in Neuss. Ook haar samenwerking met andere musici is bekroond.

 

Fiona Pollak speelt Adelaide

Felicity Lott

Felicity Lott

Sopraan

De Engelse sopraan Dame Felicity Lott is zeer geliefd in haar thuisland. Oorspronkelijk studeerde zij Frans met het idee vertaler te worden. Tijdens haar studie in Frankrijk echter, nam zij zangles en trof een docent die haar aanmoedigde haar zangstudie verder uit te bouwen. Zij studeerde af aan the Royal Academy of Music.

Felicity Lott heeft opgetreden op de belangrijkste liedpodia van de wereld met tal van bekende dirigenten en orkesten. Zij wordt geroemd om haar opera-uitvoeringen, maar heeft ook een grote voorliefde voor het lied. Daarbij werkt ze nauw samen met Graham Johnson, met wie ze één van de oprichters van The Songmakers’ Almanac was.

 

Bezoek de website van Felicity Lott  (en)

Felicity Lott zing Gretchen am Spinnrade

Graham Johnson

Graham Johnson

Pianist

Graham Johnson is gevierd pianist, liedbegeleider en kenner van het werk van diverse Romantische liedcomponisten als Schubert, Schumann en Brahms. Na zijn afstuderen aan the Royal Academy of Music, vervolgde hij zijn studie bij Gerald Moore en Geoffrey Parsons. Een bezoek aan een recital met Benjamin Britten wekte zijn interesse in liedbegeleiding.

In 1976 richtte hij samen met Felicity Lott, Ann Murray, Anthony Rolfe Johnson en Richard Jackson The Songmakers’ Almanac op met als doel onbekende liederen onder de aandacht van een groter publiek te brengen.

Momenteel is Graham Johnson docent liedbegeleiding aan de Guildhall School of Music and Drama.

 

Graham Johnson speelt Der Zwerg

Ellen Valkenburg

Ellen Valkenburg

Sopraan

Sopraan Ellen Valkenburg rondde in 2008 haar opleiding tot Docent Muziek af aan het Tilburgs conservatorium en werd daarna toegelaten tot de opleiding zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar haalde zij in 2012 haar bachelor met  onderscheiding ‘voor authenticiteit in de keuze en uitvoering van het programma’. Ze volgde masterclasses bij onder andere Elly Ameling en Robert Holl.

In 2012 kreeg zij het Margit Widlund Stipendium toegekend, dat is ingesteld door schrijfster Anna Enquist en haar man ter nagedachtenis van hun overleden dochter als aanmoediging voor jonge zangeressen met een bijzondere podiumpresentatie.

 

Ellen Valkenburg vormt een duo met pianiste Andrea Vasi, met wie zij op diverse podia optreedt.

 

Bezoek de website van Ellen Valkenburg

Ellen Valkenburg zingt Ich hab’ in Penna einen Liebsten wohnen

Rosanne van Sandwijk

Rosanne van Sandwijk

Mezzo sopraan

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk ronde haar studie cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam, waar zij les had van de Amerikaanse sopraan Roberta Alexander. Zij wordt gecoacht door onder andere de Zweedse mezzosopraan Anne Sofie von Otter.

Rosanne van Sandwijk is laureaat van the Académie Européenne de Musique in Aix-en-Provence, waar zij meerdere liedrecitals gaf. Ze won in 2014 de GrachtenfestivalPrijs, waardoor zij in de gelegenheid werd gesteld op te treden in de Hermitage van Sint Pietersburg.

Ze werkte samen met gerenommeerde musici en orkesten in opera’s en oratoria. Haar repertoire omvat muziek uit alle stijlperioden: van Barok tot Minimalistisch.

 

Bezoek de website van Rosanne van Sandwijk

Rosanne van Sandwijk zingt Enfant si j’étais roi

Peter Gijsbertsen

Peter Gijsbertsen

Tenor

Tenor Peter Gijsbertsen studeerde cum laude af aan het conservatorium van Utrecht. Na zijn afstuderen ontving hij de John Christie Award in Glyndenbourne. Hij is drievoudig winnaar van het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch, waar hij onder andere de hoofdprijs voor Lied won. Daarna gaf hij diverse recitals in het Concertgebouw te Amsterdam en de Doelen in Rotterdam.

 

Peter Gijsbertsen zingt operarollen, is te horen oratoria en heeft een zeer uitgebreid liedrepertoire. Hij nam meerdere cd’s op waarvoor hij lovende recensies ontving. Het overbrengen van de emotie in de muziek is voor hem het belangrijkst.

Bezoek de website van Peter Gijsbertsen

Peter Gijsbertsen zingt Ständchen

 

Jan Willem Schaafsma

Jan Willem Schaafsma

Tenor

Jan-Willem Schaafsma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde zijn masters aan De Nieuwe Opera Academie, beide in Den Haag. In het kader van zijn opleiding aan De Nieuwe Opera Academie vertolkte hij verscheidene operarollen. Ook trad hij op in de NPS-zaterdagmatinee, werkte samen met de Nederlandse Reisopera en de Nationale Opera.

Het repertoire van Jan-Willem Schaafsma omvat naast opera ook oratoria. In de eerste Matthäus Passion die Reinbert de Leeuw dirigeerde, vertolkte hij de tenorpartij. Daarnaast maakt hij deel uit van de succesvolle vocale groep Frommermann dat een zeer gevarieerd programma ten gehore brengt.

 

Bezoek de website van Jan Willem Schaafsma

Jan-Willem Schaafsma zingt Erlkönig

Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren

Pianist

Pianist Maurice Lammerts van Bueren studeerde af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie om de aantekening kamermuziek te behalen en kreeg les in liedbegeleiding van onder meer Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Voordat Maurice Lammerts van Bueren zich volledig toegelegde op liedbegeleiding, werkte hij als kamermusicus samen met vele instrumentalisten. Hij trad internationaal op en won met het Trio Suleika de Vriendenkrans van het Concertgebouw alsmede de prestigieuze Kersjesprijs. Daarnaast is hij medeoprichter en pianist van het Coco Collectief, dat een breed liedrepertoire ten gehore brengt.

 

Bezoek de website van Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren speelt Der Doppelgänger

Raoul Steffani

Raoul Steffani

Bariton

Bariton Raoul Steffani studeerde zang aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Sinds 2016 volgt hij lessen bij Margreet Honig aan de Dutch National Opera Academy. In 2016 won hij de Elisabeth Evertsprijs, een tweejaarlijkse prijs voor de meest veelbelovende klassieke musicus van dit moment. Als laureaat van het Prinses Christina Concours gaf hij een aantal concerten op uitnodiging van Nederlandse ambassades.

Binnen het liedgenre is Raoul Steffani zeer actief. Zijn repertoire omvat onder andere liederen van Schumann en Vaughn Williams. Ook op gebied van oratoria en opera laat hij zich niet onbetuigd.

 

Bezoek de website van Raoul Steffani

Raoul Steffani zingt Rheinlegendchen

Daan Boertien

Daan Boertien

Pianist

Pianist Daan Boertien begon op zijn tiende aan de Young Musician’s Academy van het Conservatorium van Tilburg, waarna hij verder studeerde in Amsterdam bij David Kuyken. Momenteel studeert hij Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring. Daan Boertien sleepte een aantal prijzen in de wacht, waaronder in 2015 de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’.

Daan Boertien gaf internationaal concerten, maar heeft een speciale interesse voor liedbegeleiding. Hij werkte samen met bekende musici als Maarten Koningsberger en staat als duo met Raoul Steffani in de finale van Dutch Classical Talent.

 

Bezoek de website van Daan Boertien

Daan Boertien speelt Frühlingsglaube

Adèle Charvet

Adèle Charvet

Mezzosopraan

De jonge mezzosopraan Adèle Charvet begon op zesjarige leeftijd met zingen bij het Claire Marchand Choir en rondde in 2013 haar studie cum laude af. Haar repertoire is zeer gevarieerd in stijl en interpretatie. Zij verdiepte zich in barokmuziek, liedinterpretatie en zong diverse rollen in opera’s.

Adèle Charvet is een gepassioneerd liedzangeres en vormt al sinds 2015 een duo met pianist Florian Caroubi. Samen wonnen zij de Prix de la Mélodie tijdens de International Lied Competition Nadia en Lili Boulanger in Parijs. Op het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch wisten zij elke denkbare prijs in de wacht te slepen.

 

Adèle Charvet zingt Mignon: Kennst du das Land

Florian Caroubi

Florian Caroubi

Pianist

Florian Caroubi studeerde met lof af aan het Conservatoire  National Supérieur de Musique  et  Danse van Lyon met als vakken piano solo en liedbegeleiding. Hij is een enthousiast musicus met een breed repertoire, dat uiteenloopt van werken voor piano solo, kamermuziek en liedbegeleiding.

Florian Caroubi heeft een voorliefde voor zang en vormt een duo met Adèle Charvet met wie hij diverse prijzen won op onder meer het Internationaal Vocalisten Concours te ’s-Hertogenbosch. Daarnaast is hij betrokken bij tal van educatieprogramma’s, met als doel klassieke muziek meer onder de aandacht te brengen van onder andere scholieren en basisschoolleerlingen.

 

Bezoek de website van Florian Caroubi (en)

Florian Caroubi speelt Etude-Tableau op. 39 n.1

Rosina Fabius

Rosina Fabius

Mezzo sopraan

Afkomstig uit een muzikale familie besloot Rosina Fabius op veertienjarige leeftijd operazangeres te worden. Zij studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer en daarna een jaar aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Momenteel is zij bezig met haar Master of Music.

Naast rollen in operaproducties is Rosina Fabius een veelgevraagd soliste voor concerten en oratoria, in met name werken van Bach. Door haar muzikale achtergrond heeft zij een voorliefde voor kamermuziek ontwikkeld, in niet alleen het klassieke maar ook het moderne genre. Met haar pianiste Kanako Inoue geeft zij regelmatig liedrecitals.

 

Bezoek de website van Rosina Fabius

Rosina Fabius zingt Son nata a lagrimar – Son nato a sospirar

Jan Petryka

Jan Petryka

Tenor

Tenor Jan Petryka begon zijn muzikale opleiding op jonge leeftijd als cellist en kamermusicus. Inmiddels richt hij zich uitsluitend op zang. Hij studeerde solozang, lied en oratorium en sloot zijn studie aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen met onderscheiding af. Zijn repertoire reikt van veertiende-eeuwse polyfonie tot hedendaagse muziek.

Jan Petryka treedt op als solist en operazanger en houdt zich intensief bezig met liedkunst en vocale kamermuziek. Hij trad onder andere op met het Arnold Schoenberg Choir en Pierre-Laurent Aimard. Bij meerdere concoursen wist hij prijzen in de wacht te slepen.

 

Jan Petryka zingt Der Jüngling an der Quelle

Gerard Beemster

Gerard Beemster

Dirigent

Gerard Beemster studeerde koordirectie, piano en orgel aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht. Daarnaast volgde hij een specialisatie kinderkoordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Al sinds 1989 is hij als ‘zangmeester’ verbonden aan de Kathedrale Koorschool en dirigeert het koor van de St. Catharinakathedraal, beide in Utrecht. Het repertoire van het Kathedrale Koor omspant kerkmuziek uit alle eeuwen. Het koor koestert de werken van de twintigste-eeuwse componisten Hendrik Andriessen en Herman Strategier.

Verder dirigeert Gerard Beemster het Collegium Vocale Zeist en is oprichter van het projectkoor Convocati, waarmee hij in vaak korte tijd bijzondere werken instudeert.

 

Gerard Beemster dirigeert Hostias

Cugnon project

Cugnon Consort

In het voorjaar van 2012 troffen in het Belgische dorpje Cugnon conservatoriumstudenten en professionele musici elkaar om een week lang te musiceren. Daaruit ontstond het Cugnon Consort: een nieuw ensemble van vakbekwame en enthousiaste musici die eerder deelnamen aan het Cugnon Project. Vanuit hun thuisbasis Utrecht verzorgen zij in wisselende bezetting, met zeven tot twintig spelers, concerten met repertoire variërend van barok tot hedendaags. Bij elk project staat de liefde voor muziek centraal.

 

Bezoek de website van het Cugnon Consort

Het Cugnon Consort speelt Concerti Grossi