MARIA STUART LIEDEREN

WORKSHOP

Inge van Keulen, zangdocent / Hetty Gehring, zangdocent / Hilde Stolker, pianist / vrijdag 15 mei 2020 / 10.15 - 16.30 uur / Koetshuys / Evangelische Broedergemeente / Zusterplein 2 / 3703 CB Zeist

 

In twee dagdelen van elk 2,5 uur wordt gewerkt aan Schumanns liedcyclus Maria Stuart. In de ochtend onder leiding van zangdocent Inge van Keulen, in de middag door zangdocent Hetty Gehring. Pianist Hilde Stolker is de hele dag aanwezig om de liederen te begeleiden.

 

Ben jij een amateurzangeres die deze vijf liederen heeft ingestudeerd en wil je ze leren overbrengen op anderen? Tijdens deze workshopdag staat de vraag centraal wat de interpretatie van deze liederen vraagt en hoe je de boodschap ervan kunt overbrengen. Er komen diverse onderwerpen aan bod van zangtechnische aspecten en articulatie tot en met de verbinding van het lied met je lichaamstaal.

 

Je leert van elkaar en maakt daardoor in één dag grote stappen in uitdrukking en presentatie. De ochtend start met gezamenlijk inzingen. Pianiste Hilde Stolker begeleidt de liederen zodat deelnemers de muziek als geheel en de dialoog tussen de zang- en pianopartij kunnen ervaren.

Deze liedcyclus van in totaal tien minuten, wordt tijdens het Open Podium op zaterdag 16 mei tweemaal ten gehore gebracht. Elke deelnemer zingt dan één lied.

 

Na aanmelding ontvang je binnen een week de partituur van de cyclus per mail.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

vrijdag 15 mei / 10.15 - 16.30 uur

maximaal 10 deelnemers

kosten: € 70,00 per persoon (incl. lunch)

Koetshuys / Evangelische Broedergemeente / Zusterplein 2, 3703 CB Zeist

 

 

 

KAARTENBESTELLEN

 

 

 

< terug

 

 

 

©