woensdag 17 mei / 13.30 - 16.30 uur

Performance workshop

Performance workshop voor amateurzangers o.l.v. Hetty Gehring
© Anna Groot
Hetty Gehring
© Masha Bakker

Ben jij een zanger die graag op een podium staat, maar heb je het gevoel dat je optreden beter kan? In deze workshop ontdek je wie jij bent vanaf het moment dat je opkomt. Deze workshop is speciaal bedoeld voor zangers die deelnemen aan een van de masterclasses of het Open Podium, maar dat is niet noodzakelijk.

toelichting

Ben jij een zanger die graag op een podium staat, maar heb je het gevoel dat je optreden beter kan? In deze workshop ontdek je wie jij bent vanaf het moment dat je opkomt. Je leert de kracht van je ogen kennen en word je bewust van je uitstraling. Terwijl je op het podium staat verken je de ruimte die je kunt innemen en leer je tijd te nemen, extreme emoties te laten horen, je publiek te bespelen en van rol te wisselen in een lied.

 

Er is plaats voor zes zangers. Deze workshop is speciaal bedoeld voor zangers die deelnemen aan een van de masterclasses of het Open Podium, maar dat is niet noodzakelijk. Theaterervaring is niet vereist. Zorg dat je één lied goed hebt voorbereid die middag en laat je verrassen.

docent

Hetty Gehring / zangdocent

Na haar studie Nederlands studeerde Hetty Gehring in eerste instantie zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om later af te studeren bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast had zij les van onder andere Mira Zakai en Maarten Koningsberger.
In 2003 richtte Gehring Het Zangatelier in Utrecht op en verdiepte zij zich steeds meer in ademproblemen bij het zingen. Wat zij zelf leerde van Margreet Honig, door wie zij nog altijd gecoacht wordt, en van de adem- en houdingstherapeute Regine Herbig, wees haar daarbij de weg. Op basis van haar ervaring en kennis schreef zij het boek Zing zoals je lacht, dat in 2016 verscheen.

praktisch

Besloten workshop

woensdag 17 mei / 13.30 – 16.30 uur

locatie

KunstenHuis Idea Muziekschool / Markt 3 / 3701 JZ Zeist  

... Muziekjournalisten uit binnen- en buitenland beschreven al vaak hoe Robert Holl in opera’s en liedrecitals zijn materiaal niet zingt, maar belichaamt. Hij heeft een wereldcarrière als opera- lied- en concertzanger, weerspiegeld in een enorme fonografisch oeuvre. Veel zangers noemen hem een sleutelfiguur in hun eigen ontwikkeling – of het nou was door vaste lessen of dankzij een van de vele masterclasses die Holl gaf en nog geeft. Begin dit jaar werd hij 75 en nog altijd maakt hij indruk met de intensiteit van zijn voordracht tijdens recitals. ...

aanmelden en kosten

Je meld je aan door een ticket te kopen. De aanmelding sluit op 1 mei óf zodra de workshop is volgeboekt. Mail na je aankoop welk lied je voorbereidt voor de workshop. Je kunt je mail richten aan: educatie@ilfz.nl.

Maximaal 6 deelnemers
Kosten: € 60,- per persoon

Bij je inschrijving ontvang je één vrijkaart voor een recital naar keuze en een passe-partout voor de openbare masterclasses voor professionals.

wellicht ook interessant voor u:

Deel met anderen:

nl_NL