YOUNG SINGERS PLATFORM

vrijdag 30 oktober 2020 / 11.00 - 17.00 uur / Theater Figi / Hendrik Marsmanzaal / Het Rond 2 / 3701 HS Zeist

 

Het Internationaal Lied Festival Zeist introduceert in 2020 het Young Singers Platform: een auditie voor jonge, professionele liedduo’s. Ze krijgen de gelegenheid om zich met een recital van 45 minuten te presenteren aan het publiek en een jury bestaande uit musici die hun sporen in het vak reeds hebben verdiend: Annett Andriesen (voorzitter), Elly Ameling, Hans Eijsackers, Yoram Ish-Hurwitz, Henk Neven en Micha van Weers. Na afloop van deze spannende auditie gaan twee duo’s  naar huis met een toezegging voor recitals in 2021.

 

Deelnemers

De afgelopen vier jaar kwamen 48 duo’s door de strenge selectie om deel te mogen nemen aan de masterclass van het festival. Daarmee draagt het festival bij aan de ontwikkeling van jonge, talentvolle musici aan het begin van hun professionele carrière. Sindsdien waren zij te horen op bekende concertpodia of werkten samen met gerenommeerde zangers en pianisten. Mede dankzij het Masterclass Fonds introduceert het festival nu het Young Singers Platform als een logische volgende stap in de mogelijkheden tot talent- en loopbaanontwikkeling die het biedt.

 

Dertien alumni van de masterclass meldden zich dit voorjaar aan voor de auditie, de beste zes werden toegelaten. Deze zes duo’s hebben het in zich om de komende jaren door te stoten naar de top en strijden om de twee engagementsprijzen: een recital tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2021 en het Oxford Lieder Festival in oktober 2021.

 

Verplicht werk

Het verplichte werk werd speciaal voor deze auditie geschreven door de Poolse componiste Hanna Kulenty. Op het gelijknamige gedicht van Edgar Allan Poe schreef zij het lied Eldorado,Eldorado. In Poe’s poëzie is de toon doorgaans donker en dat is in dit gedicht niet anders. Het verhaalt over een ridder die een queeste onderneemt naar een beloofd land waar alles schittert en blinkt en gemaakt is van goud. Het lijkt erop dat hij het niet zal vinden. De reis van deze edelman is een allegorie voor het verloop van het leven waarin de mens op zoek gaat naar geluk om te ontdekken dat geluk niet het doel is, maar het hebben van een doel gelukkig maakt. Aangezien alle duo’s naast hun eigen programma dit lied ten gehore brengen, hoort u zes interpretaties van dit nieuwe werk. Een boeiende luisterervaring!

 

 

Normaal € 20 | Vrienden ILFZ € 18 | < 30 jaar € 10

Inclusief pauzedrankje 15.00 uur en liedteksten

 

 

VOUCHERINWISSELEN

 

 

KAARTENBESTELLEN

 

 

 

< terug

 

 

©