zondag 21 mei 2023 / 13.30 - 15.00 uur

Festivalkoor De Pelgrim

Het festivalkoor zingt twee- en driestemmige liederen uit de Codex Calixtinus en het Libre Vermell o.l.v. koordirigent Inge van Keulen.

Koordirigent Inge van Keulen neemt gevorderde amateurzangers mee terug in de tijd en studeerde  liederen met hen in uit de Codex Calixtinus en het Libre Vermell. Beide bevatten een schat aan voorbeelden van vroege, meerstemmige zang uit het Europa van de middeleeuwen. Opvallend is hoe verwant deze muziek is aan de oude muziek uit de Joodse en Arabische tradities. In de tuin van het Zusterhuis voert het festivalkoor een aantal van deze liederen à capella uit.

Zelf meedoen aan het festivalkoor?
Klik hier voor meer informatie.

biografie

Inge van Keulen / koordirigent
Inge van Keulen studeerde zang aan het conservatorium Helicon bij Mariola Niedzielska, en volgde daarnaast lessen bij Christiaan Boele en Rebecca Stewart. In 2016 voltooide ze de applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici aan het Utrechts Conservatorium, waar zij les had van Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen.  Vanuit de wens om zichzelf uit te dagen en door zingen dieper tot de kern te komen en anderen aan te moedigen dat ook te doen, volgde zij diverse lessen en cursussen in onder meer solozang, barokmuziek, methodiek lichte muziek en muziekfenomenologie. Inge is onder meer actief als zangeres, koordirigent en organiseert meezingochtenden in theaters.

tarief

gratis

 

locatie

tuin Zusterhuis

wellicht ook interessant voor u:

Product niet gevonden.

Deel met anderen: