YOUNG SINGERS PLATFORM

vrijdag 8 mei 2020 / 11.00 - 17.00 uur / grote zaal / kerk van de Evangelische Broedergemeente / Zusterplein 12 / 3703 CB Zeist

 

Het Internationaal Lied Festival Zeist introduceert in 2020 het Young Singers Platform: een auditie voor jonge, professionele liedduo’s. Zangers en pianisten die aan het begin van hun carrière staan krijgen de gelegenheid zich met een recital van 45 minuten te presenteren aan het publiek en een jury bestaande uit musici die hun sporen in het vak reeds hebben verdiend: Annett Andriesen (voorzitter), Elly Ameling, Robert Holl, Hans Eijsackers en namens het festival Aat Klompenhouwer.

 

Speciaal voor deze auditie schreef de Poolse componiste Hanna Kulenty het lied Eldorado op het gelijknamige gedicht van Edgar Allan Poe. In Poe’s poëzie is de toon doorgaans donker en dat is in dit gedicht niet anders. Het verhaalt over een ridder die een queeste onderneemt naar een beloofd land waar alles schittert en blinkt en gemaakt is van goud. Het lijkt erop dat hij het niet zal vinden. De reis van deze edelman is een allegorie voor het verloop van het leven waarin de mens op zoek gaat naar geluk om te ontdekken dat geluk niet het doel is, maar het hebben van een doel gelukkig maakt.

 

Alle duo’s die de afgelopen vier jaar deelnamen aan de mastercourse van het festival zijn uitgenodigd zich aan te melden. Uit alle inzendingen worden zes duo’s gekozen die aan de auditie mogen deelnemen. Twee van hen gaan naar huis met de belofte voor een recital tijdens het Oxford Lieder Festival in oktober 2020 én het zesde Internationaal Lied Festival Zeist in mei 2021.

 

 

Normaal € 20 | Vrienden ILFZ € 18 | < 30 jaar € 10

Inclusief pauzedrankje, programmaboek en liedteksten

 

 

KAARTENBESTELLEN

 

 

 

< terug

 

 

 

©